top of page

Restauratiewerken

Restauratiewerken vormen een essentieel onderdeel van het behoud van ons culturele erfgoed. Door zorgvuldige analyse en toegewijde precisie herstellen onze restaurateurs een grote diversiteit aan elementen van historische gebouwen. Het proces omvat onderzoek naar materialen en technieken, waarbij eeuwenoude ambachten en moderne technieken samenkomen. Lees hieronder meer over de technieken en restauratieprojecten.

Marmerimitaties

Marmerimitatie is een schildertechniek die wordt gebruikt om oppervlakken, zoals lambriseringen, vloeren, schouwen, of meubels het uiterlijk van echt marmer te geven. Marmerimitaties bieden niet alleen een alternatief voor echt marmer, maar geven ook de mogelijkheid om verschillende kleuren en patronen aan te passen aan specifieke wensen.

Verguldwerk

Deze eeuwenoude kunstvorm, waarbij dunne lagen echt goud worden aangebracht, wordt vaak toegepast op verschillende objecten, zoals beelden, wijzerplaten, windwijzers en decoratieve elementen van historische gebouwen.

Houtimitaties

Onze restauratieschilders creëren met verf houtnerven en -texturen op diverse oppervlakken. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van specifieke kwasttechnieken en verschillende tinten verf, afhankelijk van de te imiteren houtsoort. Veelal worden de 'luxere' houtsoorten geïmiteerd, zoals eiken, palissander, mahonie of walnoot. 

Kleuronderzoek

Weten wat de historische kleurstelling van het exterieur of interieur van een pand is geweest? Tijdens een kleur historisch onderzoek worden de historische verflagen blootgelegd. Alle kleurlagen worden vervolgens gecodeerd en gerapporteerd. Een kleuronderzoek kan dienen als uitgangspunt voor een restauratie, maar kan ook worden gebruikt om te bepalen of de desbetreffende onderdelen oorspronkelijk zijn.

Plafond restauraties

Een historisch plafond in ere herstellen? Plafond restauraties kunnen variëren van eenvoudige reparaties tot uitgebreide restauraties.